OM OSS

Hvem er vi for?

Bergen Viseforum er for 1) deg som liker å lytte til en låt der teksten er viktig, 2) for deg som liker å formidle slike låter, og 3) for deg som skriver slike låter. Vi er ikke spesielt opptatt av språk eller sjanger. Men vi er opptatt av å gi en scene som inspirerer til talentutvikling – og der også «ferske» talenter blir tatt godt i mot på «åpen scene».

Hvem er med i dag?

I dag er vi nesten 700 medlemmer, der de fleste er lyttere.  Ca 1/3 medlemmer er under 25 år. En god del av dem ble med etter at de var publikum på talentkonkurransen til  UX (Ung ukjent artist)  – under 25 –   Det er ca 140 låtskrivere og formidlere som er med.  Vi har nettopp startet Bergen Låtskriverforum. På hvert arrangement er det en programpost som har fokus på låtskriving, som regel en prat med den låstskrivende gjesten som har intimkonsert.  Vi har en gruppe på facebook.

Du kan melde deg inn nå – som GRATIS-MEDLEM.  Du vil fremover få informasjon om alle arrangementer. Du betaler kontingenten første gang du kommer (kr. 100,-) pr.år.  Den første gangen betaler du kun kontingenten (gratis inngang). Men du slipper å fylle ut skjema -det har du jo allerede gjort.

Hva gjør vi?

  • Sammen med naboklubbene i regionen har vi arrangert 35 låtskriverkurs, sist i våren 2017 med Silja Sol, O Martin og Nicolay Leganger.  Hver medlemskveld snakker vi med en av artistene om deres låtskriving, for å få litt inspirasjon.  Flere av de låtskrivende medlemmene har begynt å skrive sammen.  På åpen scene får vi ofte høre nye sanger bli testet ut.  Vi gir hverandre tilbakemelding, vennlig og konstruktiv kritikk, og ideer.
  • UX (Ung ukjent artist)  – under 25 – har hatt to talentkonkurranser der deltakerne kunne stille med egne eller andres låter, solo, med band eller mobiltelefon som backing.  18 deltok, og tre vinnere stakk av med Demo-innspilling, en dag i studio og musikkutstyr for kr.5000 hos musikkmagasinet.
  • STIM (Siste torsdag i måneden) er vårt faste møtepunkt på ART THEMIS i Øveregaten 12.  Der har vi besøk av inspirerende artister, og vi har åpen scene.

ÅPEN SCENE / ÅPEN MIKROFON:

VI INVITERER en eller to gjester som spiller en halvtime hver. Resten av kvelden er det åpen scene.

De som vil spille melder seg på når de ankommer – helst før kl. 20.00 (det går an å få spille om du kommer etterpå, det kommer an på hvor mange som har meldt seg).  

De fleste ønsker å spille to sanger, og det får de, så langt tiden tillater.  

Vi har ingen kvalitetskontroll.  Vi ønsker å tilby talenter en scene der de kan komme i gang – og  et miljø der de kan utvikle seg.  Det betyr at vi gir tilbakemelding, vennlig og konstruktiv kritikk, og ideer.

Litt mer om STIM (Bergen Viseforum) :

ART THEMIS – Øvregaten 12.

Siste torsdag kvar månad kl. 19:30 – 23:00.
Konsertstart kl. 20.00
Vi inviterer en eller to gjester som spiller en halvtime hver. Resten av kvelden er det åpen scene. De som vil spille melder seg på når de ankommer – helst før kl. 20.00 (det går an å få spille om en kommer etterpå, det kommer an på hvor mange som har meldt seg). De fleste ønsker å spille to sanger, og de får de, så langt tiden tillater.

Bookingansvarlig: post@bergenviseforum.no

Hvem støtter oss?

Vi er støttet av Musikkutstyrsordningen, Frifond, Bergen Kommune og Hordaland Fylkeskommune.  Vi er sponset av Musik-Magazinet.  Barbarista og Chagall bidrar med gratis lokaler og praktisk hjelp. Vi får mye hjelp, opplæring, penger og støtte av å være medlemslag i Norsk Viseforum. Vi har et flott samarbeid med Strilen Artist- og Viseklubb (Lindås), Stallens Visevenner (Hundvin) og  Ajam Musikklubb (Rosendal).   

De som er frivillige medarbeidere i klubben er kjernen i driften.

Vi takker alle støttespillere.