Vil du spille?

Lyshåret ung jente med gitar på fanget som snakker om sangen hun skal spille. Hun heter May Huset Kehr.

 Info til deg som vil spille på viseklubb.

Denne informasjonen er til

 1. deg som er amatør eller proff, og vil spille på åpen scene i en viseklubb.
 2. deg som vil være kveldens gjesteartist i en viseklubb .

ArtistStallen hjelper til med booking og drift for noen viseklubber i Hordaland.

VIL DU SPILLE PÅ ÅPEN SCENE?

I tillegg til kveldens gjesteartist er det åpen scene med åpen mikrofon.

De som vil spille melder seg på når de ankommer – helst før kl. 20.00 (det går an å få spille om du kommer etterpå, det kommer an på hvor mange som er skrevet på listen).  

Du kan også melde deg på i Facebook-arrangementet. Fordelen med det er at du da allerede har skrevet inn Tono rapport. Du kan melde på to låter, men vi kan ikke garantere deg spilling før du har skrevet deg på kveldens liste.

De fleste ønsker å spille to sanger, og det får de, dersom tiden tillater.  

Det går an å få en kort lydsjekk kl. 18:30-19:15.

Vi har ingen kvalitetskontroll.  Vi ønsker å tilby talenter en scene der de kan komme i gang – og  et miljø der de kan utvikle seg.  Det betyr at du kanskje får tilbakemelding, vennlig og konstruktiv kritikk, og ideer.

Vårt publikum er kjent for å LYTTE og for at de er et GODT publikum. 

BETINGELSER FOR ÅPEN SCENE

 1. DU må rapportere TITTEL OG KOMPONIST7TEKSTFORFATTER til oss på skjemaet på denne siden.   Det gjelder også når du synger sanger du ikke har laget selv.  Du slipper dette hvis du allerede har sendt inn dette via Facebook-arrangementet da du meldte deg på).
 2. Hvis du synger egne sanger MÅ du melde deg inn i Tono og rapportere at du har sunget hos oss.  Er du allerede medlem i Tono, må du bare rapportere konsert.
 3. Alle er velkommen, men om nødvendig prioriteres dem som bidrar i klubbens arbeid.  De aktive får mer spilletid!
 4. Det er for lite jenter i artistlivet, og det må vi gjøre noe med. Blant annet ved å fordele likest mulig spilletid mellom kjønnene.
 5. Lyrikk er velkommen.  Alle sjangre er velkommen.  Nicolay Leganger sier at «En vise er en tekst som musikken har forelsket seg i, og derfor står teksten i sentrum. Musikken utrykker sin kjærlighet slik den selv finner det naturlig.»
 6. De som spiller må tidvis være med på opprigging eller nedrigging, hvis de ikke er aktivt med i drift av klubben – slik at vi deler gleder og oppgaver.

VIL DU VÆRE GJESTEARTIST? 

Gjesteartisten spiller ca. 30 – 60 minutter.
Det er ulik praksis i klubbene.  I Bergen Viseforum er det alltid 30 minutter.

Alle klubben har som mål å stimulere talenter til utvikling, blant annet gjennom at vi får inspirasjon av etablerte artister. Vi intervjuerofte den inviterte artisten om låtskrivingen.

Vi tar regelmessig i mot artister som er på turne, eller som er i området av andre grunner. Hvis du har lest om åpen scene lenger oppe, vet du at vi prioriterer vi lokale artister, spesielt dem som bidrar i vårt fellesskap. I tillegg er vi med i Norsk Viseforum, og syns det er viktig å invitere/ta i mot låtskrivere som er aktive i klubber i andre deler av landet.

FORMAT: I BVF er det en liten scene, med plass til et lite band. Vi  har el-piano. Vi forsterker akkustiske instrumenter, men det blir best lyd av halvakkustiske (med innlagt mikrofon) .

GOD LYD:  Vi har et enkelt PA anlegg med 8 kanaler og som regel lydtekniker.

GETIN: 18:15. Være med å rigge. Lydprøv frem til ca. 19:00. Dørene åpner 19:30.

Økonnomi og  betingelser:

Cover er vanligvis kr. 100,- (yrkesaktiv)/50,- (NAV/Student).

Artisten får 50% av Cover inntekter.   Det kommer vanligvis inn mellom 1000 og 3000 kroner.  Noen ganger garanterer vi 1000.  Det gjelder når artisten har reiseutgifter.  I tillegg kommer ditt vederlag fra Tono.

Som du forstår er dette lavt priset, og passer derfor best for folk som likevel befinner seg i området rundt Bergen.

Avalte betingelser:

 1. Det gjelder de samme betingelser som for å spille på åpen scene (se lenger oppe i teksten).
 2. Artisten/bandet blir medlem i Bergen Viseforum gratis.
 3. Artist sender snarest
  1. Tekstlig beskrivelse til Facebook arrangement,
  2. Foto/ kort video i størrelse 1920 x 1080 pixels ((16:9)
  3. Lenker til musikk, hjemmeside etc.
  4. Evt. plakater.
  5. Navn, fødselsdato, epost og mobil til alle i bandet (gjelder innmelding i klubben og kommunikasjon)
 4. Artisten markedsfører eventet til sitt publikum og til sin omgangskrets, slik at det komer andre folk enn våre medlemmer. Artsiten må dele FB arrangementet.
 5. Klubben markeddsfører til sine medlemmer.
 6. Rider sendes i god tid. Standard oppsett er 2 mikrofoner og 2 gitarlinjer med DI bokser.  Vi har enkelt stagepiano.  Utstyr ut over dette må artisten selv ha med.
 7. Getin er 18:15
 8. Artisten er med å rigge opp.
 9. Medlemmene setter pris på at artisten er tilstede under åpen scene.
 10. Artissten sender epost, navn, fakturanummer, kontonummer, navn og organisasjonsnummer til post@bergenviseforum.no  etter konserten. Vi utbetaler snarest mulig etter.

Litt mer om STIM (Bergen Viseforum) :

BarBarista – Øvregaten 12.

Siste torsdag kvar månad kl. 19:30 – 23:00.
Konsertstart kl. 20.00
Vi inviterer en eller to gjester som spiller en halvtime hver. Resten av kvelden er det åpen scene. De som vil spille melder seg på når de ankommer – helst før kl. 20.00 (det går an å få spille om en kommer etterpå, det kommer an på hvor mange som har meldt seg). De fleste ønsker å spille to sanger, og de får de, så langt tiden tillater.

Bookingansvarlig: post@bergenviseforum.no

Litt info om klubbene:

Samme formål i alle klubbene:

Alle disse klubbene drives gratis av frivillige.  Alle er laget for

1) folk som vil lytte til låter med gode tekster (ikke låst til sjanger)

2) artister som liker å formidle slike låter

3) artister som skriver slike låter

Viseklubber som stimulerer til talentutvikling:

Alle viseklubbene har som mål å stimulere talenter til utvikling, blant annet gjennom at vi får inspirasjon av dere etablerte artister, ved at vi har en «åpen scene» der man får spille en låt eller to, og ved at vi har låtskriverkurs. I Strilen/Stallen arrangerer vi kurs hver uke. Det er samspillkurs, vokalkurs og gitarkurs.

I Bergen Viseforum og Strilen Artist og Viseklubb snakker vi gerne med den inviterte artisten om låtskrivingen deres.

Bergen Viseforum – Siste torsdag i Måneden (STIM) kl. 1930-2300  – Spill og inspirer oss første halvtime:

Gjesteartistene i Bergen Viseforum får ca en halvtime i starten. Resten av kvelden er det åpen scene for låtskrivere i alle sjangre, og tekstforfattere.

Adresse: Barbarista i Øvregaten 12 i Bergen (200 meter fra Fløybanen).

Betaling: 50% av Cover inntekter.   Det kommer vanligvis inn mellom 1500 og 3000 kroner.   Noen ganger garanterer vi 1000.  Det gjelder når artisten har reiseutgifter.  Som du forstår er dette uforskammet lavt priset, og passer derfor best for folk som likevel befinner seg i Bergen.   MEN: Alle liker å spille her, for publikum betaler med å gi opperksomhet og energi til artisten.  ALLE som har spilt her, vil gjerne komme tilbake.

Cover er kr. 100,- (yrkesaktiv)/50,- (NAV/Student).

Plass: Det er en liten scene, med plass til et lite band.  Men vi foretrekker akkustiske varianter og singersongwriter format.

Strilen Artist- og Viseklubb: Konserter i Hordaland, en gang i måneden

I Strilen inviteres en artist som får en time, resten er åpen scene + et lokal talent vi viser frem ( ca.15 min).  Systemet er ellers det samme som i Bergen Viseforum.

Noen ganger lager vi en konsert dagen etter Bergen Viseforum, og presenterer samme artist som i BVF.  Slik kan vi tilby to artister.

Adresse:  Vi benytter ulike lokaler for konsertene.  Vi arrangerer ofte sammen med Stallens Visevenner.

Stallens Visevenner:

Stallens Visevenner holder til i Stallen til Stallens Visevenner på Hundvin.  Her foregår det 3- 5 ettermiddagskurs,  og en konsert eller to for måneden. Vi er vertskap en gang i måneden for Bergen Låtskriverforum, som er for låtskrivere i alle sjangre.  En typisk låtskriverkveld (fredag eller lørdag) hører vi musikk i 20 minutter, og tar 20 minutter til å snakke med de andre som er kommet.  Det gir bedre anledning til å bli kjent med nye folk, og til å gi hverandre tilbakemelding.  En gang i mellom inviterer vi bygden til intimkonsert. For øvrig inviterer vi alle dem vi kjenner som liker å spille, skrive låter og være sammen i trivelige omgivelser en gang i mellom – og dem som går på samspillkurs i Stallen vår på Hundvin i ukedagene.

Vi samarbeider med Stallen og BVF om Bergen Låtskriverforum.

Ajam Musikklubb:

Nå har vi startet Ajam Musikklubb i Rosendal, sammen med Eli Kvalvågnes på Snikkeriet, og en del ihuga musikkentusiaster der.

Fredag kan man reise til Ajam i Rosendal, og spile der.  Der kan du få en times spilletid eller mer. Der er det også «åpen scene» i tillegg, og de har ofte «jam» – for Rosendal er full av dyktige musikere.  Der spiller du for døren, men deler evt. med andre musikere ut fra hvor lenge dere spiller.  Vi har ikke møtt en musiker som ikke elsker å være i Rosendal hos Eli.  En fin opplevelse!

Lørdag er det bandoppdrag på Ajam i Rosendal.  Dette passer former «kjente»  artister med band, for Lørdag på Snikkeriet er en dag der folk vil ha litt trøkk.  Her får artisten hele coveret, opphold og bevertning.  På Snikkeriet har Eli siste ordet når det skal bookes 🙂

Vi har PA alle steder.

Er dette av interesse, ber vi deg om å ta kontakt.

Mvh. Nicolay Leganger, tlf 4133 1050   epost nic@godutvikling.no