TONO

HJELP OSS Å RAPPORTERE TIL TONO FOR DEG:

Når du synger offentlig er reglene slik: Uansett om du synger sanger du har laget selv, eller om du synger sanger andre har laget må du fortelle Tono om det.   Eneste unntak fra dette er om du synger egne sanger som du ikke har registrert i Tono. Men da går du også glipp av betaling.

Hvis du mener alvor med låtskrivingen din bør du registrere hver sang og hver fremføring.  Det vil du både få penger for, og det kan hjelpe deg om du søker stipender, støtte og vil inn i ulike foreninger.

Det er uansett vår plikt å fortelle Tono hvilke sanger som er blitt sunget.  Du må derfor registrere sangene du har spilt i skjemaet under, hvis ikke du har regisrert dem når du meldte deg på arrangementet.

FØRST MÅ DU REGISTRERE SANGENE DINE I TONO

For at du skal få penger av Tono (enten du synger dine sanger selv, eller andre spiller dem) må du registrere sangene dine der.  Du må ha publisert (digitalt/fysisk/eller fremført en sang offentlig) for å bli medlem.  Har du spilt hos oss har du jo spilt offentlig.  Meld deg inn på www.tono.no/bli-med-i-tono

Dersom du bare synger andre sine sanger kan du IKKE registrere deg. Da må vi som arrangør passe på at sangene du har sunget blir rapportert inn, slik at de som har laget låten får pengene de skal ha.  Musikere har ikke mye å leve av for tiden, men det vet du vel selv…   Så her er det slik at alle monner drar.

DU BØR ALLTID RAPPORTERE TIL TONO SELV, NÅR DU HAR SPILT.

I tilleg til at arrangøren skal rapportere, kan du (og bør du) rapportere dine sanger inn på https://mitt.tono.no/.  At du selv rapporterer konserten er din eneste garanti for at fu få penger fra Tono. Dessverre er det ikke sikkert arrangører sender inn rapport, selv om de betaler Tono for arrangementet. Og om de rapporterer kan det bli feil.

HVOR ER SPILLESTED
OG HVEM ER ARRANGØR?

Når du rapporterer på https://mitt.tono.no/ skal du oppgi HVOR DU HAR SPILT  og HVEM SOM ER ARRANGØR.   I Bergen Viseforum skal Tono rapporten se slik ut:

Du skal kunne søke opp Barbariste til venstre og Bergen Viseforum.  Men hvis det ikke virker kan du kopiere her:

BARBARISTA   Øvregaten 12  5003 BERGEN

Bergen Viseforum (Medlem Norsk Viseforum)
c/o Løseth, Norsk Folkeakademi
Georgernes verft 12 –  5011 BERGEN
Nicolay Leganger   41331050  post@bergenviseforum.no

Fyll ut dette skjemaet, slik at vi kan rapportere til Tono!